Snart 17 måneder gammel – hvad kan jeg nu?

Silke fylder om et par dage 17 måneder gammel – og vi har 3 ugers ferie i øjeblikket. Derfor har jeg sat mig for at hun nu skal lære at spise med ske selv. Det vil nemlig lette vores morgener betydeligt at hun selv kan spise sin morgenmad, og det burde vi kunne nå at lære på 3 uger. Vi har heller ikke tid til at lade hende lære det på hverdagene, fordi det af gode grunde sviner ret meget, når man skal lære sådan noget. Så derfor klarer vi det her i ferien – og indtil videre går det (efter omstændighederne) rigtigt godt. Ja, det sviner, men hun begynder at forstå systemet i det med at bruge en ske

Vi går stadig og venter på, at der kommer et lidt mere forståeligt sprog ud af hende. Hun kan sige mange forskellige små-ord, men ikke noget sammenhængende. Hun spørger tit “a’ det?” – men hun gentager ikke ordene, når vi fortæller hende det. Jeg indrømmer gerne, at jeg så småt er ved at være lidt utålmodig. Denne fase har vi været i de sidste 2-3 måneders tid, og nu vil jeg altså gerne snart have lidt ord ud af munden på hende. Vi lærte hende dog at sige bøf den anden aften…

Silke er blevet storesøster

3. juni blev Silke storesøster. Det var en fornøjelse at sætte sig ind i bilen kl. halv 3 tirsdag morgen for at køre Silke ned til pasning hos bedstemor og bedstefar, samtidig med at mor sad med veer på forsædet. Allerede da Silke blev vækket af farmand, var hun ét stort smil, som om hun vidste, hvad der var ved at ske. Og endnu bedre var det, da vi kørte ind i boligområdet, hvor bedstemor og bedstefar bor – Silke kunne ikke vente med at komme ud af sin autostol, så meget glædede hun sig!

Tirsdag aften kom Silke hjem igen ved 6-tiden, og hun var lidt betuttet ved den nye situation. Vi pressede hende overhovedet ikke, men introducerede hende selvfølgelig til Viktor. Det er i dag 2 dage siden, og hun nærmer sig lige så stille sin lillebror – men hun er stadig ikke tryg ved situationen. Jeg er dog sikker på, at det ændrer sig hurtigt i løbet af de næste par dage…

Men hold da op, hvor bliver ens lille pige pludselig en meget stor pige at se på, når man står med en nyfødt i sine arme. Hun er pludselig ikke en baby, men et BARN.

Snart 14 måneder – og nu helt selv-gående

Om en uges tid fylder jeg 14 måneder, og jeg går nu 100% selv uden hjælp. Det er faktisk så sjovt at gå, at jeg slet ikke kravler længere. Mor og far synes udviklingen er gået utrolig stærkt, og sommetider bliver de nødt til at LØBE efter mig, fordi jeg smutter alt for hurtigt væk fra dem.

Derudover er jeg også ved at få min 9. tand – far opdagede den for et par uger siden, hvor han sagde til mor, at jeg vist nok var ved at få en kindtand, men det kunne mor ikke mærke, når hun stak fingeren ind i munden, så jeg tror bare, at hun troede, at far havde taget fejl… men for en uges tid siden opdagede mor den også… Så mit gebis er hoppet over hjørnetænderne og gået direkte til kindtænderne…

Næsten 13 måneder og jeg kan gå selv

Min far holdt ferie sammen med mig i denne uge, og det valgte jeg at belønne ham med at begynde at gå 100 % selv! Jeg tager med glæde 10-20 skridt (og sommetider mere), før jeg falder sammen på gulvet for at kravle videre. Min mor og far er så stolte af mig, hvilket jeg ikke helt forstår, for jeg gør jo bare, hvad de gør..

Ellers sker der ikke det vilde – far har fødselsdag om en uge, og han fylder 30 år gammel. Mon han levede dengang dinosaurerne levede?