Er du utilfreds med dig selv?

Hvis du render rundt og har en følelse af, at du er utilfreds med dig selv, så kan det forhindre dig fra mange ting. Ingen mennesker bør gå rundt og være utilfreds med dem selv, for det er en usund følelse. Når du er utilfreds med dig selv, vil du heller ikke tro på dig selv. Det kan gå ud over både dit arbejdsliv, datingliv m.m. Derfor er det altid værd at forsøge at blive mere tilfreds med sig selv.

Stop med at tro du skal være perfekt

Når du er utilfreds med dig selv, er det fordi, at du på en eller anden måde ikke føler dig tilstrækkelig nok på nogle punkter. Du føler ikke, at du klarer det lige så godt, som du burde. Hvis du render rundt og føler, at du både skal være en 12-talspige i skolen, du skal gå i det rigtige tøj, du skal have en perfekt indrettet bolig, og du skal desuden være den perfekte datter, søster og veninde, så vil du altid føle dig utilstrækkelig. Det er nemlig ikke muligt at klare det perfekt på alle områder hele tiden. Derfor skal du vænne dig til at fortælle dig selv, at det er okay ikke at nå alt og være god til alt. Det vil lette en del pres fra din skuldre.

Ret op på de ting der gør dig usikker

Hvis du har nogle ting ved dit udseende, som gør dig virkelig usikker, så er det pludselig ikke kun et fysisk problem. Det kan blive til noget, der går dig enormt meget på psykisk, og som hæmmer dig fra at gøre nogle ting. Hvis du hele tiden har i hovedet, at du er ked af noget ved dit eget udseende, kan du overveje at få det rettet. Plastikkirurgi er ikke for alle mennesker, men hvis du har den holdning, at folk skal ændre hvad de vil, så de kan blive tilfredse, så kan du vælge at gøre netop det. Plastikkirurgi bliver i dag mere og mere almindeligt i Danmark, så der findes masser af dygtige folk, der kan hjælpe dig med at blive tilfreds.

Tal altid pænt til dig selv

Du kender garanteret det med, at tankerne kører rundt inde i hovedet. Måske du har en vane med at tale rigtig grimt til dig selv inde i hovedet. Det er en rigtig dårlig vane. Jo flere gange vi mennesker hører et eller andet, desto mere kommer vi til at tro på det. Så hvis du bliver ved med at fortælle dig selv, at du ikke er god nok, at du ikke præsterer godt nok, at du ikke ser godt nok ud osv., så vil det til sidst føle som sandheden inde i dit hoved. Derfor skal du vende det og i stedet tale pænt til dig selv. Faktisk er det en god øvelse at snakke pænt til sig selv i spejlet. Det kan virke rigtig skørt, men igen jo mere du gør det, desto mere vil du til sidst selv tro på det.

Forkæl dig selv

Når du skal lære at blive tilfreds med dig selv, skal du også vise dig selv, at du er noget værd. Det kan du gøre ved f.eks. at forkæle dig selv noget oftere. Det kan være, at du booker dig selv en tid til en ansigtsbehandling, en massage, en neglebehandling el.lign. Du gør noget godt for dig selv, du bliver behageligt tilpas og viser dig selv, at du er værd at forkæle og bruge tid på. Til sidst vil du begynde at tro på det.