Hvilket finder man det rigtige bådlån? 

Hvilket finder man det rigtige bådlån? 

Er man på eftersøgning efter en hel ny bil eller vil have opgraderet den ældre ud med en ny, men har ej finanserne til det? Så kan et billån være en smart løsning for dig. Hvis du skal have et billån er der som standard 2 muligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Differensen på de to er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har andel i bilen. Det vil derfor sige, at når en som låneren ej følger betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan lånudbyderen gøre krav på bilen og sælge den for dermed at kunne indfri bilånnet en har taget. Det kan være en fordel, når man overbevist om at man kan indfrie ens betalingsbetingelser over tiden, da det her typisk kan være lukrativt for låneren at tage dette billån. Da renten over låneperioden oftest er mere lukrativt. 

Vigtige faktorer at holde for øje, hvis en optaget et billån 

De 2 afgørende elementer du bør se på, hvis man skal underskrive et MC lån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører man låner af giveren for at kunne tilskrive sig motorcyklen. Løbetiden er den periode, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er dermed den mængde penge du skal anvende til købet af båden. Så det er noget en selv kan justere på afhængig af hvilken bil du ender med at købe. afdragsperioden kan ligeledes justeres afhændig hvor mange penge man har råd til at afbetale billånet på månedligbasis. MC lånet kan altså blive mereomkostningstungt ved at man har en længere afdragsperiode.  

Hvor skal en tage ens MC lån? 

Når en bør afgøre hvordan man bør tage sit MC lån er det vigtigt at kigge på den individuelle rente på det bådlån I ønsker. Fx, når man sidder og skal have en ny bådlån er det rart at vide om man har penge til at starte det MC lån. En god måde at holde overblik er at tage en samtale med sin bank for at efterspørge hvordan din finansielle situation ser ud og hvad en har økonomi til. Her kan en naturligvis justere det en my alt efter om man ser sin ønske bil og så kan man stige det en my. Det er naturligvis at træffe noget, som man kan afbetale i det lange løb. Hvis man bør beslutte hvordan ens MC lån skal se ud er det rart at forstå hvor mange likvider du har i sit månedlige budget til at afbetale på det valgte billån.  

Ny eller gammel mortorcykel 

Det er smart at du overvejer den normale værdi nedsættelse som bilen får med tiden. Og om du kan komme ud af et for stort bådlån, for når motorcyklen har erhvervet sig så kraftig en værdiforringelse, så man ikke kan komme ud af MC lånet ved at sælge den. Sidder man og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det man mest vil undgå. Derfor er det esentielt, at man ved at det er denne båd du vil have over en lang tid. Ved en ny båden får de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis motorcyklen kører fra forhandleren. Derfra falder bilen ikke så kraftigt i vurdering. Når man kigger på en ældre model, som er brugt eller lignende er det essentielt at du for tjekket statussen af båden.  

Så hvis man vælger at afbetale bådlånet over 10 år, men du sælger båd efter 5 år, så afbetaler man måske på en båd man ikke mere har, det ej er hensigtsmæssigt.  

Når man for eksempel skal købe en motorcykel og derfor har brug for et billån, så er der nogle regler for at man kan starte et MC lån.  Du bør være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som lånoptager er der to valg i forhold til om det skal være med eller uden udbetaling, altså, at man betaler en del af det fulde beløb fra start af. De fleste långivere kræver i dag, at du lægger 10-20 provent af det hele beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være særdeles klogt at få tilbud fra adskillige differentierede långivere før du påtager et valg om hvor du skal tage sit bådlån henne, da der som oftest er en variation.