Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog?

Har du også ofte undret dig over, hvad forskellen på en psykolog og en psykoterapeut egentlig er? Det kan du få svar på i denne artikel. Så skal du snart ikke undre dig over det mere.

 

Der er ikke de samme regler

For det første så er der ikke de samme regler for psykologer og psykoterapeuter, når det kommer til beskyttede titler. Der er nemlig ingen regler for, hvem der har lov til at udbyde psykoterapi, hvorimod det kun er en psykolog, der udbyder psykologi. Pga. af disse regler kan sagtens være, at du skal undersøge, hvilken baggrund din psykoterapeut har. Hvis du leder efter en god psykoterapeut, så kan du f.eks. bruge denne psykoterapeut København.

 

Teori og praksis

Der er nogle, der vil mene, at psykologi er teori, og psykoterapeuten er praksissen. Men så simpelt kan man nok ikke helt sætte det op. Man kan sige, at psykoterapeuten har en masse forgreninger, som psykologien ikke har. Disse forgreninger kan f.eks. være kropsterapi, tegneterapi, hypnoterapi og flere andre.

 

En psykoterapeut stiller ikke diagnoser

Hvis du tror, du har en diagnose og ønsker mulighed for at få en, så skal du ikke gå til en psykoterapeut. Disse har nemlig ikke mulighed for at stille diagnoser, ligesom en psykolog har. En psykoterapeut har ikke uddannelse til at stille kliniske diagnoser.

 

En psykoterapeut er ofte billigere end en psykolog

Hvis du ikke ved, om du skal vælge en psykolog eller en psykoterapeut, så kan du vælge først at gå efter den billigste løsning. Det er nemlig ofte billigere at gå til en psykoterapeut, og det kan sagtens være, at du der kan få den hjælp, du har brug for.

 

En psykoterapi har haft en anden udvikling

En psykoterapeut har også arbejdet med sig selv under sin uddannelse. De har derfor været igennem en form for egenudvikling, og det kan være noget, der gør, at de kan hjælpe.

 

Psykolog er en beskyttet titel

Det er en beskyttet titel at være psykolog i Danmark. En psykolog har gået på universitetet i mindst 5 år og har herefter efteruddannet sig til at være en autoriseret psykolog. Denne efteruddannelse kræver 2 år og mindst 160 timers supervision.

 

Hvad skal man vælge?

Det kan være svært at vide, hvad man skal vælge, når man står med valget mellem en psykolog og en psykoterapeut. En psykoterapeut vil nok ofte stille flere krav til, at du selv gør mere, end en psykolog vil. En psykolog vil ofte hjælpe dig med at finde frem til, hvornår du f.eks. reagerer, som du gør, hvilke traumer du kan have i kroppen osv. Du kan derfor overveje, hvor meget du selv vil være med ind over.

Hvis du har udfordringer, så er det vigtigt, at du gør alt for at hjælpe dig selv. Der er ingen, der skal gå rundt og være kede af det – specielt ikke, når der findes en løsning på det. Har du brug for hjælp? Så kan det være, du skal prøve at finde en professionel.